img
Вести и настани

Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец

На 10.5.2024 година, во петокот од Светлата седмица посветен на обновувањето на храмот на Пресвета Богородица во Цариград, наречен Живоносен Извор, поради чудотворниот извор со вода што се наоѓа во него, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата  Златоустова Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец.
На Литургијата верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец

На 10.5.2024 година, во петокот од Светлата седмица посветен на обновувањето на храмот на Пресвета Богородица во Цариград, наречен Живоносен Извор, поради чудотворниот извор со вода што се наоѓа во него, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата  Златоустова Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец.
На Литургијата верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

 

Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец

На 10.5.2024 година, во петокот од Светлата седмица посветен на обновувањето на храмот на Пресвета Богородица во Цариград, наречен Живоносен Извор, поради чудотворниот извор со вода што се наоѓа во него, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата  Златоустова Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец.
На Литургијата верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

 

[foogallery id="10999"]

Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец

На 10.5.2024 година, во петокот од Светлата седмица посветен на обновувањето на храмот на Пресвета Богородица во Цариград, наречен Живоносен Извор, поради чудотворниот извор со вода што се наоѓа во него, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата  Златоустова Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец.
На Литургијата верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

 

[foogallery id="10999"]

Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец

На 10.5.2024 година, во петокот од Светлата седмица посветен на обновувањето на храмот на Пресвета Богородица во Цариград, наречен Живоносен Извор, поради чудотворниот извор со вода што се наоѓа во него, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата  Златоустова Литургија во храмот „Свети Јован Крстител“ во Капиштец.
На Литургијата верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

 

[foogallery id="10999"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com