img
Вести и настани

Благовештение во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје

На 7.4.2024 година, во третата недела од Великиот пост, посветена на Чесниот и Животворен Крст Господов, а во којашто, годинава, Православната Црква го прославува и големиот празник – Благовештение, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во сослужение со Нивните Високипреосвештенства, Митрополитите: Брегалнички г. Иларион и Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Света Василиева литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ – Центар, Скопје.
По Литургијата беше одржана свечена духовна академија.

 

МОЛИТВЕНИК

Благовештение во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје

На 7.4.2024 година, во третата недела од Великиот пост, посветена на Чесниот и Животворен Крст Господов, а во којашто, годинава, Православната Црква го прославува и големиот празник – Благовештение, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во сослужение со Нивните Високипреосвештенства, Митрополитите: Брегалнички г. Иларион и Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Света Василиева литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ – Центар, Скопје.
По Литургијата беше одржана свечена духовна академија.

 

Благовештение во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје

На 7.4.2024 година, во третата недела од Великиот пост, посветена на Чесниот и Животворен Крст Господов, а во којашто, годинава, Православната Црква го прославува и големиот празник – Благовештение, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во сослужение со Нивните Високипреосвештенства, Митрополитите: Брегалнички г. Иларион и Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Света Василиева литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ – Центар, Скопје.
По Литургијата беше одржана свечена духовна академија.

[foogallery id="10378"]

 

Благовештение во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје

На 7.4.2024 година, во третата недела од Великиот пост, посветена на Чесниот и Животворен Крст Господов, а во којашто, годинава, Православната Црква го прославува и големиот празник – Благовештение, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во сослужение со Нивните Високипреосвештенства, Митрополитите: Брегалнички г. Иларион и Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Света Василиева литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ – Центар, Скопје.
По Литургијата беше одржана свечена духовна академија.

[foogallery id="10378"]

 

Благовештение во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје

На 7.4.2024 година, во третата недела од Великиот пост, посветена на Чесниот и Животворен Крст Господов, а во којашто, годинава, Православната Црква го прославува и големиот празник – Благовештение, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во сослужение со Нивните Високипреосвештенства, Митрополитите: Брегалнички г. Иларион и Тетовско-гостиварски г. Јосиф, отслужи Света Василиева литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ – Центар, Скопје.
По Литургијата беше одржана свечена духовна академија.

[foogallery id="10378"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com