img
Вести и настани

Литургија во храмот „Св. рамноап. цар Константин и царица Елена„ во Илинден

На 3.6.2024 година, денот во кој Црквата го прославува споменот на св. рамноап. цар Константин и царица Елена, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во сослужение со Неговото Преосвештенство, Епископот Дељадровско-илинденски г. Јоаким, богослужеше и проповедаше на Светата Златоустова Литургија во храмот „Св. рамноап. цар Константин и царица Елена„ во Илинден.

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во храмот „Св. рамноап. цар Константин и царица Елена„ во Илинден

На 3.6.2024 година, денот во кој Црквата го прославува споменот на св. рамноап. цар Константин и царица Елена, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во сослужение со Неговото Преосвештенство, Епископот Дељадровско-илинденски г. Јоаким, богослужеше и проповедаше на Светата Златоустова Литургија во храмот „Св. рамноап. цар Константин и царица Елена„ во Илинден.

 

Литургија во храмот „Св. рамноап. цар Константин и царица Елена„ во Илинден

На 3.6.2024 година, денот во кој Црквата го прославува споменот на св. рамноап. цар Константин и царица Елена, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во сослужение со Неговото Преосвештенство, Епископот Дељадровско-илинденски г. Јоаким, богослужеше и проповедаше на Светата Златоустова Литургија во храмот „Св. рамноап. цар Константин и царица Елена„ во Илинден.


[foogallery id="11192"]

 

Литургија во храмот „Св. рамноап. цар Константин и царица Елена„ во Илинден

На 3.6.2024 година, денот во кој Црквата го прославува споменот на св. рамноап. цар Константин и царица Елена, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во сослужение со Неговото Преосвештенство, Епископот Дељадровско-илинденски г. Јоаким, богослужеше и проповедаше на Светата Златоустова Литургија во храмот „Св. рамноап. цар Константин и царица Елена„ во Илинден.


[foogallery id="11192"]

 

Литургија во храмот „Св. рамноап. цар Константин и царица Елена„ во Илинден

На 3.6.2024 година, денот во кој Црквата го прославува споменот на св. рамноап. цар Константин и царица Елена, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во сослужение со Неговото Преосвештенство, Епископот Дељадровско-илинденски г. Јоаким, богослужеше и проповедаше на Светата Златоустова Литургија во храмот „Св. рамноап. цар Константин и царица Елена„ во Илинден.


[foogallery id="11192"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com