img
Вести и настани

Средба на Архиепископот со Епископот Атанасиј од Полската Православна Црква

На 15.5.2024 г., Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во својот кабинет, оствари средба со Епископот Лоѓински и Познањски г. Атанасиј од Полската Православна Црква. На средбата присуствуваа и Нивните Високопреосвештенства, Митрополитите: Кумановско-осоговски г. Григориј и поранешниот Митрополит на истоимената епархија г. Јосиф.

 

МОЛИТВЕНИК

Средба на Архиепископот со Епископот Атанасиј од Полската Православна Црква

На 15.5.2024 г., Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во својот кабинет, оствари средба со Епископот Лоѓински и Познањски г. Атанасиј од Полската Православна Црква. На средбата присуствуваа и Нивните Високопреосвештенства, Митрополитите: Кумановско-осоговски г. Григориј и поранешниот Митрополит на истоимената епархија г. Јосиф.

 

Средба на Архиепископот со Епископот Атанасиј од Полската Православна Црква

На 15.5.2024 г., Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во својот кабинет, оствари средба со Епископот Лоѓински и Познањски г. Атанасиј од Полската Православна Црква. На средбата присуствуваа и Нивните Високопреосвештенства, Митрополитите: Кумановско-осоговски г. Григориј и поранешниот Митрополит на истоимената епархија г. Јосиф.

 

[foogallery id="11127"]

Средба на Архиепископот со Епископот Атанасиј од Полската Православна Црква

На 15.5.2024 г., Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во својот кабинет, оствари средба со Епископот Лоѓински и Познањски г. Атанасиј од Полската Православна Црква. На средбата присуствуваа и Нивните Високопреосвештенства, Митрополитите: Кумановско-осоговски г. Григориј и поранешниот Митрополит на истоимената епархија г. Јосиф.

 

[foogallery id="11127"]

Средба на Архиепископот со Епископот Атанасиј од Полската Православна Црква

На 15.5.2024 г., Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во својот кабинет, оствари средба со Епископот Лоѓински и Познањски г. Атанасиј од Полската Православна Црква. На средбата присуствуваа и Нивните Високопреосвештенства, Митрополитите: Кумановско-осоговски г. Григориј и поранешниот Митрополит на истоимената епархија г. Јосиф.

 

[foogallery id="11127"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com