img
Вести и настани

Архиепископот упати именденска честитка до Митрополитот Киевски и на цела Украина г. Онуфриј

До
Митрополитот Киевски и на цела Украина г. ОНУФРИЈ
 
Ваше Блаженство, Од името на Светиот архијерески синод на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископиа, од Свое лично и од името на целата полнота на нашата Помесна Црква Ви го честитаме именденот на Вашиот небесен закрилник – преподобниот Онуфриј Велики со најдлабоки и искрени благопожелби за добро здравіе и обилна милост Божја во Вашето првојерархиско служење на Црквата Христова. 
 
Вашите трудови и молитви како претстојател на Украинската Православна Црква се покрепа на верниот народ, покажувајќи Ве како добар пастир на богомдоверената Ви паства.
Ваш во Христа брат и сомолитвеник,
АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ
г. г. Стефан

МОЛИТВЕНИК

Архиепископот упати именденска честитка до Митрополитот Киевски и на цела Украина г. Онуфриј

До
Митрополитот Киевски и на цела Украина г. ОНУФРИЈ
 
Ваше Блаженство, Од името на Светиот архијерески синод на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископиа, од Свое лично и од името на целата полнота на нашата Помесна Црква Ви го честитаме именденот на Вашиот небесен закрилник – преподобниот Онуфриј Велики со најдлабоки и искрени благопожелби за добро здравіе и обилна милост Божја во Вашето првојерархиско служење на Црквата Христова. 
 
Вашите трудови и молитви како претстојател на Украинската Православна Црква се покрепа на верниот народ, покажувајќи Ве како добар пастир на богомдоверената Ви паства.
Ваш во Христа брат и сомолитвеник,
АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ
г. г. Стефан

Архиепископот упати именденска честитка до Митрополитот Киевски и на цела Украина г. Онуфриј

До
Митрополитот Киевски и на цела Украина г. ОНУФРИЈ
 
Ваше Блаженство, Од името на Светиот архијерески синод на Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископиа, од Свое лично и од името на целата полнота на нашата Помесна Црква Ви го честитаме именденот на Вашиот небесен закрилник - преподобниот Онуфриј Велики со најдлабоки и искрени благопожелби за добро здравіе и обилна милост Божја во Вашето првојерархиско служење на Црквата Христова. 
 
Вашите трудови и молитви како претстојател на Украинската Православна Црква се покрепа на верниот народ, покажувајќи Ве како добар пастир на богомдоверената Ви паства.
Ваш во Христа брат и сомолитвеник,
АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ
г. г. Стефан

Архиепископот упати именденска честитка до Митрополитот Киевски и на цела Украина г. Онуфриј

До
Митрополитот Киевски и на цела Украина г. ОНУФРИЈ
 
Ваше Блаженство, Од името на Светиот архијерески синод на Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископиа, од Свое лично и од името на целата полнота на нашата Помесна Црква Ви го честитаме именденот на Вашиот небесен закрилник - преподобниот Онуфриј Велики со најдлабоки и искрени благопожелби за добро здравіе и обилна милост Божја во Вашето првојерархиско служење на Црквата Христова. 
 
Вашите трудови и молитви како претстојател на Украинската Православна Црква се покрепа на верниот народ, покажувајќи Ве како добар пастир на богомдоверената Ви паства.
Ваш во Христа брат и сомолитвеник,
АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ
г. г. Стефан

Архиепископот упати именденска честитка до Митрополитот Киевски и на цела Украина г. Онуфриј

До
Митрополитот Киевски и на цела Украина г. ОНУФРИЈ
 
Ваше Блаженство, Од името на Светиот архијерески синод на Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископиа, од Свое лично и од името на целата полнота на нашата Помесна Црква Ви го честитаме именденот на Вашиот небесен закрилник - преподобниот Онуфриј Велики со најдлабоки и искрени благопожелби за добро здравіе и обилна милост Божја во Вашето првојерархиско служење на Црквата Христова. 
 
Вашите трудови и молитви како претстојател на Украинската Православна Црква се покрепа на верниот народ, покажувајќи Ве како добар пастир на богомдоверената Ви паства.
Ваш во Христа брат и сомолитвеник,
АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ
г. г. Стефан

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com