img
Вести и настани

Иванден во храмот „Рождество на свети Јован Крстител“ во Бутел

На 7.7.2024 година, ден кога Црквата гo прославува Рождеството на чесниот славен Пророк, Претеча и Крстител Господов Јован (Иванден), Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата  Литургија во храмот посветен на рождството на св. Јован Крстител во Бутел.

 

МОЛИТВЕНИК

Иванден во храмот „Рождество на свети Јован Крстител“ во Бутел

На 7.7.2024 година, ден кога Црквата гo прославува Рождеството на чесниот славен Пророк, Претеча и Крстител Господов Јован (Иванден), Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата  Литургија во храмот посветен на рождството на св. Јован Крстител во Бутел.

 

Иванден во храмот „Рождество на свети Јован Крстител“ во Бутел

На 7.7.2024 година, ден кога Црквата гo прославува Рождеството на чесниот славен Пророк, Претеча и Крстител Господов Јован (Иванден), Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата  Литургија во храмот посветен на рождството на св. Јован Крстител во Бутел.

[foogallery id="11460"]

 

Иванден во храмот „Рождество на свети Јован Крстител“ во Бутел

На 7.7.2024 година, ден кога Црквата гo прославува Рождеството на чесниот славен Пророк, Претеча и Крстител Господов Јован (Иванден), Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата  Литургија во храмот посветен на рождството на св. Јован Крстител во Бутел.

[foogallery id="11460"]

 

Иванден во храмот „Рождество на свети Јован Крстител“ во Бутел

На 7.7.2024 година, ден кога Црквата гo прославува Рождеството на чесниот славен Пророк, Претеча и Крстител Господов Јован (Иванден), Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата  Литургија во храмот посветен на рождството на св. Јован Крстител во Бутел.

[foogallery id="11460"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com