img
Вести и настани

Рождество на пресвета Богородица во манастирот Калишта

На 21.9.2022 година, кога Црквата го празнува великиот благден – Рождество на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата божествена Литургија во манастирот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Калишта, Струга. На Литургијата во чтец беше ракопроизведен богословот г.  Александар Стоилковски, а во ипоѓакон богословот Јане Глигороски.

МОЛИТВЕНИК

Рождество на пресвета Богородица во манастирот Калишта

На 21.9.2022 година, кога Црквата го празнува великиот благден – Рождество на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата божествена Литургија во манастирот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Калишта, Струга. На Литургијата во чтец беше ракопроизведен богословот г.  Александар Стоилковски, а во ипоѓакон богословот Јане Глигороски.

Рождество на пресвета Богородица во манастирот Калишта

На 21.9.2022 година, кога Црквата го празнува великиот благден - Рождество на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата божествена Литургија во манастирот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Калишта, Струга. На Литургијата во чтец беше ракопроизведен богословот г.  Александар Стоилковски, а во ипоѓакон богословот Јане Глигороски.

[foogallery id="4921"]

Рождество на пресвета Богородица во манастирот Калишта

На 21.9.2022 година, кога Црквата го празнува великиот благден - Рождество на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата божествена Литургија во манастирот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Калишта, Струга. На Литургијата во чтец беше ракопроизведен богословот г.  Александар Стоилковски, а во ипоѓакон богословот Јане Глигороски.

[foogallery id="4921"]

Рождество на пресвета Богородица во манастирот Калишта

На 21.9.2022 година, кога Црквата го празнува великиот благден - Рождество на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата божествена Литургија во манастирот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Калишта, Струга. На Литургијата во чтец беше ракопроизведен богословот г.  Александар Стоилковски, а во ипоѓакон богословот Јане Глигороски.

[foogallery id="4921"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com