img
Вести и настани

Литургија во храмот „Свети Спас“ во с. Добрушево, Битолско

На 11.5.2024 година, во саботата од Светлата седмица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан – во сослужение со Нивните Високопреосвештенства, Митрополитите: Преспанско-пелагониски г. Петар и Дебарско-кичевски г. Тимотеј, како и со Нивните Преосвештенства, Епископите: Хераклејски г. Климент и Велички г. Никола – чиноначалствуваше на Светата Златоустова литургија во храмот „Свети Спас“ – с. Добрушево, Битолско, а по повод 100-годишнината од неговото обновување на местото на разрушениот храм во Првата светска војна. 
Исто така, годинава по 12-ти пат се одржа и Добрушевската средба, па по тој повод по Литургијата следуваше богата културна, фолклорна и спортска програма.
 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во храмот „Свети Спас“ во с. Добрушево, Битолско

На 11.5.2024 година, во саботата од Светлата седмица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан – во сослужение со Нивните Високопреосвештенства, Митрополитите: Преспанско-пелагониски г. Петар и Дебарско-кичевски г. Тимотеј, како и со Нивните Преосвештенства, Епископите: Хераклејски г. Климент и Велички г. Никола – чиноначалствуваше на Светата Златоустова литургија во храмот „Свети Спас“ – с. Добрушево, Битолско, а по повод 100-годишнината од неговото обновување на местото на разрушениот храм во Првата светска војна. 
Исто така, годинава по 12-ти пат се одржа и Добрушевската средба, па по тој повод по Литургијата следуваше богата културна, фолклорна и спортска програма.
 

Литургија во храмот „Свети Спас“ во с. Добрушево, Битолско

На 11.5.2024 година, во саботата од Светлата седмица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан – во сослужение со Нивните Високопреосвештенства, Митрополитите: Преспанско-пелагониски г. Петар и Дебарско-кичевски г. Тимотеј, како и со Нивните Преосвештенства, Епископите: Хераклејски г. Климент и Велички г. Никола – чиноначалствуваше на Светата Златоустова литургија во храмот „Свети Спас“ – с. Добрушево, Битолско, а по повод 100-годишнината од неговото обновување на местото на разрушениот храм во Првата светска војна. 
Исто така, годинава по 12-ти пат се одржа и Добрушевската средба, па по тој повод по Литургијата следуваше богата културна, фолклорна и спортска програма.
 

[foogallery id="11024"]

Литургија во храмот „Свети Спас“ во с. Добрушево, Битолско

На 11.5.2024 година, во саботата од Светлата седмица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан – во сослужение со Нивните Високопреосвештенства, Митрополитите: Преспанско-пелагониски г. Петар и Дебарско-кичевски г. Тимотеј, како и со Нивните Преосвештенства, Епископите: Хераклејски г. Климент и Велички г. Никола – чиноначалствуваше на Светата Златоустова литургија во храмот „Свети Спас“ – с. Добрушево, Битолско, а по повод 100-годишнината од неговото обновување на местото на разрушениот храм во Првата светска војна. 
Исто така, годинава по 12-ти пат се одржа и Добрушевската средба, па по тој повод по Литургијата следуваше богата културна, фолклорна и спортска програма.
 

[foogallery id="11024"]

Литургија во храмот „Свети Спас“ во с. Добрушево, Битолско

На 11.5.2024 година, во саботата од Светлата седмица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан – во сослужение со Нивните Високопреосвештенства, Митрополитите: Преспанско-пелагониски г. Петар и Дебарско-кичевски г. Тимотеј, како и со Нивните Преосвештенства, Епископите: Хераклејски г. Климент и Велички г. Никола – чиноначалствуваше на Светата Златоустова литургија во храмот „Свети Спас“ – с. Добрушево, Битолско, а по повод 100-годишнината од неговото обновување на местото на разрушениот храм во Првата светска војна. 
Исто така, годинава по 12-ти пат се одржа и Добрушевската средба, па по тој повод по Литургијата следуваше богата културна, фолклорна и спортска програма.
 

[foogallery id="11024"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com