img
Вести и настани

Литургија во Соборниот храм

На 19.08.2020 година, кога Црквата го празнува Преобразувањето на Спасителот наш Господ Исус Христос на гората Тавор, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

На светата литургијата, во презвитерски чин, беше ракоположен ѓаконот Михаил Трајковски, а во ѓаконски – чтецот Маријан Ѓошев.

По божествената литургија беше осветен новиот лозов плод.

МОЛИТВЕНИК

Литургија во Соборниот храм

На 19.08.2020 година, кога Црквата го празнува Преобразувањето на Спасителот наш Господ Исус Христос на гората Тавор, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

На светата литургијата, во презвитерски чин, беше ракоположен ѓаконот Михаил Трајковски, а во ѓаконски – чтецот Маријан Ѓошев.

По божествената литургија беше осветен новиот лозов плод.

Литургија во Соборниот храм

На 19.08.2020 година, кога Црквата го празнува Преобразувањето на Спасителот наш Господ Исус Христос на гората Тавор, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

На светата литургијата, во презвитерски чин, беше ракоположен ѓаконот Михаил Трајковски, а во ѓаконски - чтецот Маријан Ѓошев.

По божествената литургија беше осветен новиот лозов плод.

[foogallery id="1307"]

Литургија во Соборниот храм

На 19.08.2020 година, кога Црквата го празнува Преобразувањето на Спасителот наш Господ Исус Христос на гората Тавор, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

На светата литургијата, во презвитерски чин, беше ракоположен ѓаконот Михаил Трајковски, а во ѓаконски - чтецот Маријан Ѓошев.

По божествената литургија беше осветен новиот лозов плод.

[foogallery id="1307"]

Литургија во Соборниот храм

На 19.08.2020 година, кога Црквата го празнува Преобразувањето на Спасителот наш Господ Исус Христос на гората Тавор, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

На светата литургијата, во презвитерски чин, беше ракоположен ѓаконот Михаил Трајковски, а во ѓаконски - чтецот Маријан Ѓошев.

По божествената литургија беше осветен новиот лозов плод.

[foogallery id="1307"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com