img
Вести и настани

Литургија во храмот „Св. вмч. Димитриј“

На 8.11.2023 година, кога Црквата го празнува споменот на св. вмч. Димитриј Солунски – Митровден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Св. вмч. Димитриј“ во Скопје.

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во храмот „Св. вмч. Димитриј“

На 8.11.2023 година, кога Црквата го празнува споменот на св. вмч. Димитриј Солунски – Митровден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Св. вмч. Димитриј“ во Скопје.

 

Литургија во храмот „Св. вмч. Димитриј“

На 8.11.2023 година, кога Црквата го празнува споменот на св. вмч. Димитриј Солунски - Митровден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Св. вмч. Димитриј“ во Скопје.

 

[foogallery id="9341"]

Литургија во храмот „Св. вмч. Димитриј“

На 8.11.2023 година, кога Црквата го празнува споменот на св. вмч. Димитриј Солунски - Митровден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Св. вмч. Димитриј“ во Скопје.

 

[foogallery id="9341"]

Литургија во храмот „Св. вмч. Димитриј“

На 8.11.2023 година, кога Црквата го празнува споменот на св. вмч. Димитриј Солунски - Митровден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Св. вмч. Димитриј“ во Скопје.

 

[foogallery id="9341"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com