img
Вести и настани

Литургија во Недела на Православието во Соборниот храм

На 24.3.2024 година, во Недела на православието, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Василиева Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.
По Литургијата се одржа свечена Духовна академија.

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во Недела на Православието во Соборниот храм

На 24.3.2024 година, во Недела на православието, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Василиева Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.
По Литургијата се одржа свечена Духовна академија.

 

Литургија во Недела на Православието во Соборниот храм

На 24.3.2024 година, во Недела на православието, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Василиева Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.
По Литургијата се одржа свечена Духовна академија.

 

[foogallery id="10252"]

Литургија во Недела на Православието во Соборниот храм

На 24.3.2024 година, во Недела на православието, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Василиева Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.
По Литургијата се одржа свечена Духовна академија.

 

[foogallery id="10252"]

Литургија во Недела на Православието во Соборниот храм

На 24.3.2024 година, во Недела на православието, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света Василиева Литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје.
По Литургијата се одржа свечена Духовна академија.

 

[foogallery id="10252"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com