img
Вести и настани

Литургија во Соборниот храм

На 21.03.2021 година, во Првата недела од Великиот пост – Неделата на православието, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Василиева литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“.
На Светата литургијата во протоѓаконски чин беше ракопроизведен ѓаконот м-р Александар Димитријов, а во ѓаконски чин беше ракоположен м-р Марко Вакански.

 

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во Соборниот храм

На 21.03.2021 година, во Првата недела од Великиот пост – Неделата на православието, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Василиева литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“.
На Светата литургијата во протоѓаконски чин беше ракопроизведен ѓаконот м-р Александар Димитријов, а во ѓаконски чин беше ракоположен м-р Марко Вакански.

 

 

Литургија во Соборниот храм

На 21.03.2021 година, во Првата недела од Великиот пост - Неделата на православието, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Василиева литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“.
На Светата литургијата во протоѓаконски чин беше ракопроизведен ѓаконот м-р Александар Димитријов, а во ѓаконски чин беше ракоположен м-р Марко Вакански.

 

[foogallery id="2281"]

 

Литургија во Соборниот храм

На 21.03.2021 година, во Првата недела од Великиот пост - Неделата на православието, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Василиева литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“.
На Светата литургијата во протоѓаконски чин беше ракопроизведен ѓаконот м-р Александар Димитријов, а во ѓаконски чин беше ракоположен м-р Марко Вакански.

 

[foogallery id="2281"]

 

Литургија во Соборниот храм

На 21.03.2021 година, во Првата недела од Великиот пост - Неделата на православието, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Василиева литургија во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“.
На Светата литургијата во протоѓаконски чин беше ракопроизведен ѓаконот м-р Александар Димитријов, а во ѓаконски чин беше ракоположен м-р Марко Вакански.

 

[foogallery id="2281"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com