img
Вести и настани

Литургија во Неделата на св. Јован Лествичник во храмот „Св. архангел Михаил“ во Автокоманда

На 14.4.2024 година, во Неделата на св. Јован Лествичник, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше на Светата Василиева Литургија во храмот „Св. архангел Михаил“ во Автокоманда.

На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Моме Дилевски.

По Литургијата се одржа свечена Духовна академија.

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во Неделата на св. Јован Лествичник во храмот „Св. архангел Михаил“ во Автокоманда

На 14.4.2024 година, во Неделата на св. Јован Лествичник, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше на Светата Василиева Литургија во храмот „Св. архангел Михаил“ во Автокоманда.

На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Моме Дилевски.

По Литургијата се одржа свечена Духовна академија.

 

Литургија во Неделата на св. Јован Лествичник во храмот „Св. архангел Михаил“ во Автокоманда

На 14.4.2024 година, во Неделата на св. Јован Лествичник, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше на Светата Василиева Литургија во храмот „Св. архангел Михаил“ во Автокоманда.

На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Моме Дилевски.

По Литургијата се одржа свечена Духовна академија.

 

[foogallery id="10497"]

Литургија во Неделата на св. Јован Лествичник во храмот „Св. архангел Михаил“ во Автокоманда

На 14.4.2024 година, во Неделата на св. Јован Лествичник, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше на Светата Василиева Литургија во храмот „Св. архангел Михаил“ во Автокоманда.

На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Моме Дилевски.

По Литургијата се одржа свечена Духовна академија.

 

[foogallery id="10497"]

Литургија во Неделата на св. Јован Лествичник во храмот „Св. архангел Михаил“ во Автокоманда

На 14.4.2024 година, во Неделата на св. Јован Лествичник, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше на Светата Василиева Литургија во храмот „Св. архангел Михаил“ во Автокоманда.

На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Моме Дилевски.

По Литургијата се одржа свечена Духовна академија.

 

[foogallery id="10497"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com