img
Вести и настани

Архиепископот му додели Одличие „Архиепископ Доситеј“ на градоначалникот на општина Кисела Вода, г. Орце Ѓорѓиевски

На 22.2.2024 година, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан се сретна со градоначалникот на општина Кисела Вода, г. Орце Ѓорѓиевски. При средбата, Архиепископот на градоначалникот Ѓорѓиевски му додели Одличие „Архиепископ Доситеј“ за неговиот особен придонес при реконструкцијата на храмот „Света Пека“ во населбата Црниче и поставувањето на крстот во населбата Драчево.

 

МОЛИТВЕНИК

Архиепископот му додели Одличие „Архиепископ Доситеј“ на градоначалникот на општина Кисела Вода, г. Орце Ѓорѓиевски

На 22.2.2024 година, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан се сретна со градоначалникот на општина Кисела Вода, г. Орце Ѓорѓиевски. При средбата, Архиепископот на градоначалникот Ѓорѓиевски му додели Одличие „Архиепископ Доситеј“ за неговиот особен придонес при реконструкцијата на храмот „Света Пека“ во населбата Црниче и поставувањето на крстот во населбата Драчево.

 

Архиепископот му додели Одличие „Архиепископ Доситеј“ на градоначалникот на општина Кисела Вода, г. Орце Ѓорѓиевски

На 22.2.2024 година, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан се сретна со градоначалникот на општина Кисела Вода, г. Орце Ѓорѓиевски. При средбата, Архиепископот на градоначалникот Ѓорѓиевски му додели Одличие „Архиепископ Доситеј“ за неговиот особен придонес при реконструкцијата на храмот „Света Пека“ во населбата Црниче и поставувањето на крстот во населбата Драчево.

 

[foogallery id="10104"]

Архиепископот му додели Одличие „Архиепископ Доситеј“ на градоначалникот на општина Кисела Вода, г. Орце Ѓорѓиевски

На 22.2.2024 година, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан се сретна со градоначалникот на општина Кисела Вода, г. Орце Ѓорѓиевски. При средбата, Архиепископот на градоначалникот Ѓорѓиевски му додели Одличие „Архиепископ Доситеј“ за неговиот особен придонес при реконструкцијата на храмот „Света Пека“ во населбата Црниче и поставувањето на крстот во населбата Драчево.

 

[foogallery id="10104"]

Архиепископот му додели Одличие „Архиепископ Доситеј“ на градоначалникот на општина Кисела Вода, г. Орце Ѓорѓиевски

На 22.2.2024 година, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан се сретна со градоначалникот на општина Кисела Вода, г. Орце Ѓорѓиевски. При средбата, Архиепископот на градоначалникот Ѓорѓиевски му додели Одличие „Архиепископ Доситеј“ за неговиот особен придонес при реконструкцијата на храмот „Света Пека“ во населбата Црниче и поставувањето на крстот во населбата Драчево.

 

[foogallery id="10104"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com