img
Вести и настани

Освет на храмот
Свети Три Јерарси во Центар

На 14.03.2021 година, на празникот Прочка – Велики поклади, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, го освети храмот „Свети Три Јерарси„ во Центар.

По Осветот беше отслужена Златоустова литургија.

Верниот народ се причести со светите Христови тајни.

 

 

 

МОЛИТВЕНИК

Освет на храмот
Свети Три Јерарси во Центар

На 14.03.2021 година, на празникот Прочка – Велики поклади, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, го освети храмот „Свети Три Јерарси„ во Центар.

По Осветот беше отслужена Златоустова литургија.

Верниот народ се причести со светите Христови тајни.

 

 

 

Освет на храмот
Свети Три Јерарси во Центар

На 14.03.2021 година, на празникот Прочка - Велики поклади, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, го освети храмот „Свети Три Јерарси„ во Центар.

По Осветот беше отслужена Златоустова литургија.

Верниот народ се причести со светите Христови тајни.

[foogallery id="2188"]

 

 

 

Освет на храмот
Свети Три Јерарси во Центар

На 14.03.2021 година, на празникот Прочка - Велики поклади, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, го освети храмот „Свети Три Јерарси„ во Центар.

По Осветот беше отслужена Златоустова литургија.

Верниот народ се причести со светите Христови тајни.

[foogallery id="2188"]

 

 

 

Освет на храмот
Свети Три Јерарси во Центар

На 14.03.2021 година, на празникот Прочка - Велики поклади, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, го освети храмот „Свети Три Јерарси„ во Центар.

По Осветот беше отслужена Златоустова литургија.

Верниот народ се причести со светите Христови тајни.

[foogallery id="2188"]

 

 

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com