img
Вести и настани

Панихида пред гробот на Гоце Делчев

На 04 мај 2020 година, денот во кој се одбележува 117 годишнината од смртта на великиот македонски револуционер Гоце Делчев, Неговото блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Панихида пред вечното почивалиште на Делчев, во црквата Вознесение Христово (Свети Спас), во Скопје. На молитвениот собир присуствуваа истакнати личности од политичкиот, образовниот и културниот живот на нашата Држава.

МОЛИТВЕНИК

Панихида пред гробот на Гоце Делчев

На 04 мај 2020 година, денот во кој се одбележува 117 годишнината од смртта на великиот македонски револуционер Гоце Делчев, Неговото блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Панихида пред вечното почивалиште на Делчев, во црквата Вознесение Христово (Свети Спас), во Скопје. На молитвениот собир присуствуваа истакнати личности од политичкиот, образовниот и културниот живот на нашата Држава.

Панихида пред гробот на Гоце Делчев

На 04 мај 2020 година, денот во кој се одбележува 117 годишнината од смртта на великиот македонски револуционер Гоце Делчев, Неговото блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Панихида пред вечното почивалиште на Делчев, во црквата Вознесение Христово (Свети Спас), во Скопје. На молитвениот собир присуствуваа истакнати личности од политичкиот, образовниот и културниот живот на нашата Држава.

Панихида пред гробот на Гоце Делчев

На 04 мај 2020 година, денот во кој се одбележува 117 годишнината од смртта на великиот македонски револуционер Гоце Делчев, Неговото блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Панихида пред вечното почивалиште на Делчев, во црквата Вознесение Христово (Свети Спас), во Скопје. На молитвениот собир присуствуваа истакнати личности од политичкиот, образовниот и културниот живот на нашата Држава.

Панихида пред гробот на Гоце Делчев

На 04 мај 2020 година, денот во кој се одбележува 117 годишнината од смртта на великиот македонски револуционер Гоце Делчев, Неговото блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Панихида пред вечното почивалиште на Делчев, во црквата Вознесение Христово (Свети Спас), во Скопје. На молитвениот собир присуствуваа истакнати личности од политичкиот, образовниот и културниот живот на нашата Држава.

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com