img
Вести и настани

Средба во Кабинетот на Архиепископот

Во денот кога Црквата го прославува најрадосниот ден во годината – Велигден, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г Стефан оствари неформална средба со: Заменик претседателот на Владата г-ѓа Славица Грковска, министерот за труд и социјална политика г. Ѓоко Велковски, директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи г.  Даријан Сотировски, градоначалникот на град Скопје г-ѓа Данела Арсова, дополнителниот заменик министер за финансии г. Елена Петрова, дополнителниот заменик министер за информатичко општество и администрација г. Стефан Андоновски и поранешниот заменик-министер за информатичко општество и администрација  г. Александар Бајдевски.
Пасхалната средба помина во пријатна, празнична атмосфера.
 
 

МОЛИТВЕНИК

Средба во Кабинетот на Архиепископот

Во денот кога Црквата го прославува најрадосниот ден во годината – Велигден, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г Стефан оствари неформална средба со: Заменик претседателот на Владата г-ѓа Славица Грковска, министерот за труд и социјална политика г. Ѓоко Велковски, директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи г.  Даријан Сотировски, градоначалникот на град Скопје г-ѓа Данела Арсова, дополнителниот заменик министер за финансии г. Елена Петрова, дополнителниот заменик министер за информатичко општество и администрација г. Стефан Андоновски и поранешниот заменик-министер за информатичко општество и администрација  г. Александар Бајдевски.
Пасхалната средба помина во пријатна, празнична атмосфера.
 
 

Средба во Кабинетот на Архиепископот

Во денот кога Црквата го прославува најрадосниот ден во годината - Велигден, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г Стефан оствари неформална средба со: Заменик претседателот на Владата г-ѓа Славица Грковска, министерот за труд и социјална политика г. Ѓоко Велковски, директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи г.  Даријан Сотировски, градоначалникот на град Скопје г-ѓа Данела Арсова, дополнителниот заменик министер за финансии г. Елена Петрова, дополнителниот заменик министер за информатичко општество и администрација г. Стефан Андоновски и поранешниот заменик-министер за информатичко општество и администрација  г. Александар Бајдевски.
Пасхалната средба помина во пријатна, празнична атмосфера.
 

[foogallery id="10914"]

 

Средба во Кабинетот на Архиепископот

Во денот кога Црквата го прославува најрадосниот ден во годината - Велигден, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г Стефан оствари неформална средба со: Заменик претседателот на Владата г-ѓа Славица Грковска, министерот за труд и социјална политика г. Ѓоко Велковски, директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи г.  Даријан Сотировски, градоначалникот на град Скопје г-ѓа Данела Арсова, дополнителниот заменик министер за финансии г. Елена Петрова, дополнителниот заменик министер за информатичко општество и администрација г. Стефан Андоновски и поранешниот заменик-министер за информатичко општество и администрација  г. Александар Бајдевски.
Пасхалната средба помина во пријатна, празнична атмосфера.
 

[foogallery id="10914"]

 

Средба во Кабинетот на Архиепископот

Во денот кога Црквата го прославува најрадосниот ден во годината - Велигден, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г Стефан оствари неформална средба со: Заменик претседателот на Владата г-ѓа Славица Грковска, министерот за труд и социјална политика г. Ѓоко Велковски, директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи г.  Даријан Сотировски, градоначалникот на град Скопје г-ѓа Данела Арсова, дополнителниот заменик министер за финансии г. Елена Петрова, дополнителниот заменик министер за информатичко општество и администрација г. Стефан Андоновски и поранешниот заменик-министер за информатичко општество и администрација  г. Александар Бајдевски.
Пасхалната средба помина во пријатна, празнична атмосфера.
 

[foogallery id="10914"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com