img
Вести и настани

Литургија во манастирот
Рождество на Пресвета Богородица во Калишта

На 21.09.2020 година, на празникот Рождество на Пресвета Богородица, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски, г. г. Стефан,  во сослужение на поранешниот Митрополит Кумановско – осоговски, г. Јосиф, чиноначалствуваше на света Божествена литургија во манастирот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Калишта, Струга.

На Литургијата верниот народ се причести со светите Христови тајни.

МОЛИТВЕНИК

Литургија во манастирот
Рождество на Пресвета Богородица во Калишта

На 21.09.2020 година, на празникот Рождество на Пресвета Богородица, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски, г. г. Стефан,  во сослужение на поранешниот Митрополит Кумановско – осоговски, г. Јосиф, чиноначалствуваше на света Божествена литургија во манастирот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Калишта, Струга.

На Литургијата верниот народ се причести со светите Христови тајни.

Литургија во манастирот
Рождество на Пресвета Богородица во Калишта

На 21.09.2020 година, на празникот Рождество на Пресвета Богородица, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски, г. г. Стефан,  во сослужение на поранешниот Митрополит Кумановско - осоговски, г. Јосиф, чиноначалствуваше на света Божествена литургија во манастирот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Калишта, Струга.

На Литургијата верниот народ се причести со светите Христови тајни.

[foogallery id="1483"]

Литургија во манастирот
Рождество на Пресвета Богородица во Калишта

На 21.09.2020 година, на празникот Рождество на Пресвета Богородица, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски, г. г. Стефан,  во сослужение на поранешниот Митрополит Кумановско - осоговски, г. Јосиф, чиноначалствуваше на света Божествена литургија во манастирот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Калишта, Струга.

На Литургијата верниот народ се причести со светите Христови тајни.

[foogallery id="1483"]

Литургија во манастирот
Рождество на Пресвета Богородица во Калишта

На 21.09.2020 година, на празникот Рождество на Пресвета Богородица, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски, г. г. Стефан,  во сослужение на поранешниот Митрополит Кумановско - осоговски, г. Јосиф, чиноначалствуваше на света Божествена литургија во манастирот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Калишта, Струга.

На Литургијата верниот народ се причести со светите Христови тајни.

[foogallery id="1483"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com