img
Вести и настани

Литургија во храмот „Св. Петар и Павле“ во нас. Ѓорче Петров

На 20.1.2023 г., на празникот Собор на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Св. Петар и Павле“ во нас. Ѓорче Петров. 
На Светата Литургијата во протоѓаконски чин беше ракопроизведен ѓаконот Драган Иванов, а пак, во протојерејски чин – досегашниот јереј Ивица Тодоров.

МОЛИТВЕНИК

Литургија во храмот „Св. Петар и Павле“ во нас. Ѓорче Петров

На 20.1.2023 г., на празникот Собор на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Св. Петар и Павле“ во нас. Ѓорче Петров. 
На Светата Литургијата во протоѓаконски чин беше ракопроизведен ѓаконот Драган Иванов, а пак, во протојерејски чин – досегашниот јереј Ивица Тодоров.

Литургија во храмот „Св. Петар и Павле“ во нас. Ѓорче Петров

На 20.1.2023 г., на празникот Собор на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Св. Петар и Павле“ во нас. Ѓорче Петров. 
На Светата Литургијата во протоѓаконски чин беше ракопроизведен ѓаконот Драган Иванов, а пак, во протојерејски чин - досегашниот јереј Ивица Тодоров.

[foogallery id="9983"]

Литургија во храмот „Св. Петар и Павле“ во нас. Ѓорче Петров

На 20.1.2023 г., на празникот Собор на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Св. Петар и Павле“ во нас. Ѓорче Петров. 
На Светата Литургијата во протоѓаконски чин беше ракопроизведен ѓаконот Драган Иванов, а пак, во протојерејски чин - досегашниот јереј Ивица Тодоров.

[foogallery id="9983"]

Литургија во храмот „Св. Петар и Павле“ во нас. Ѓорче Петров

На 20.1.2023 г., на празникот Собор на свети Јован Крстител, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Св. Петар и Павле“ во нас. Ѓорче Петров. 
На Светата Литургијата во протоѓаконски чин беше ракопроизведен ѓаконот Драган Иванов, а пак, во протојерејски чин - досегашниот јереј Ивица Тодоров.

[foogallery id="9983"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com