img
Вести и настани

Средба на Архиепискпот со проф. д-р Никлас Тобиас од Регенсбург и монахињата Фива од манастирот во Градец

На 28.11.2023 г. Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, оствари средба со проф. д-р Никлас Тобиас, од Богословскиот факултет во Регенсбург и монахињата Фива од манастирот во Градац.

На средбата присуствуваа и: деканот на Богословскиот факултет ,,Св. Климент Охридски” во Скопје, ѓакон проф. д-р Дејан Борисов, проф. д-р Ѓоко Ѓорѓевски и проф. д-р Дарко Анев.

 

МОЛИТВЕНИК

Средба на Архиепискпот со проф. д-р Никлас Тобиас од Регенсбург и монахињата Фива од манастирот во Градец

На 28.11.2023 г. Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, оствари средба со проф. д-р Никлас Тобиас, од Богословскиот факултет во Регенсбург и монахињата Фива од манастирот во Градац.

На средбата присуствуваа и: деканот на Богословскиот факултет ,,Св. Климент Охридски” во Скопје, ѓакон проф. д-р Дејан Борисов, проф. д-р Ѓоко Ѓорѓевски и проф. д-р Дарко Анев.

 

Средба на Архиепискпот со проф. д-р Никлас Тобиас од Регенсбург и монахињата Фива од манастирот во Градец

На 28.11.2023 г. Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, оствари средба со проф. д-р Никлас Тобиас, од Богословскиот факултет во Регенсбург и монахињата Фива од манастирот во Градац.

На средбата присуствуваа и: деканот на Богословскиот факултет ,,Св. Климент Охридски" во Скопје, ѓакон проф. д-р Дејан Борисов, проф. д-р Ѓоко Ѓорѓевски и проф. д-р Дарко Анев.

 

[foogallery id="9448"]

Средба на Архиепискпот со проф. д-р Никлас Тобиас од Регенсбург и монахињата Фива од манастирот во Градец

На 28.11.2023 г. Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, оствари средба со проф. д-р Никлас Тобиас, од Богословскиот факултет во Регенсбург и монахињата Фива од манастирот во Градац.

На средбата присуствуваа и: деканот на Богословскиот факултет ,,Св. Климент Охридски" во Скопје, ѓакон проф. д-р Дејан Борисов, проф. д-р Ѓоко Ѓорѓевски и проф. д-р Дарко Анев.

 

[foogallery id="9448"]

Средба на Архиепискпот со проф. д-р Никлас Тобиас од Регенсбург и монахињата Фива од манастирот во Градец

На 28.11.2023 г. Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, оствари средба со проф. д-р Никлас Тобиас, од Богословскиот факултет во Регенсбург и монахињата Фива од манастирот во Градац.

На средбата присуствуваа и: деканот на Богословскиот факултет ,,Св. Климент Охридски" во Скопје, ѓакон проф. д-р Дејан Борисов, проф. д-р Ѓоко Ѓорѓевски и проф. д-р Дарко Анев.

 

[foogallery id="9448"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com