img
Вести и настани

Средба на Архиепискот со претставници на Библиските здруженија од Европа

На 2.11.2023 година, на покана од генералниот секретар на Македонското библиско здружение – проф. д-р Ѓоко Ѓорѓевски, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан оствари средба со повеќе претставници на Библиските здруженија од: Велика Британија, Албанија, Бугарија, Хрватска, Унгарија, Молдавија, Србија, Словенија и Норвешка.

Средбата протече во пријатна атмосфера и на истата меѓусебно се разменија повеќе мненија, идеи и полезни предлози за успешна и делотворна работа на Библиските здруженија во иднина.

 

 

 

МОЛИТВЕНИК

Средба на Архиепискот со претставници на Библиските здруженија од Европа

На 2.11.2023 година, на покана од генералниот секретар на Македонското библиско здружение – проф. д-р Ѓоко Ѓорѓевски, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан оствари средба со повеќе претставници на Библиските здруженија од: Велика Британија, Албанија, Бугарија, Хрватска, Унгарија, Молдавија, Србија, Словенија и Норвешка.

Средбата протече во пријатна атмосфера и на истата меѓусебно се разменија повеќе мненија, идеи и полезни предлози за успешна и делотворна работа на Библиските здруженија во иднина.

 

 

 

Средба на Архиепискот со претставници на Библиските здруженија од Европа

На 2.11.2023 година, на покана од генералниот секретар на Македонското библиско здружение – проф. д-р Ѓоко Ѓорѓевски, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан оствари средба со повеќе претставници на Библиските здруженија од: Велика Британија, Албанија, Бугарија, Хрватска, Унгарија, Молдавија, Србија, Словенија и Норвешка.

Средбата протече во пријатна атмосфера и на истата меѓусебно се разменија повеќе мненија, идеи и полезни предлози за успешна и делотворна работа на Библиските здруженија во иднина.

 

[foogallery id="9238"]

 

 

Средба на Архиепискот со претставници на Библиските здруженија од Европа

На 2.11.2023 година, на покана од генералниот секретар на Македонското библиско здружение – проф. д-р Ѓоко Ѓорѓевски, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан оствари средба со повеќе претставници на Библиските здруженија од: Велика Британија, Албанија, Бугарија, Хрватска, Унгарија, Молдавија, Србија, Словенија и Норвешка.

Средбата протече во пријатна атмосфера и на истата меѓусебно се разменија повеќе мненија, идеи и полезни предлози за успешна и делотворна работа на Библиските здруженија во иднина.

 

[foogallery id="9238"]

 

 

Средба на Архиепискот со претставници на Библиските здруженија од Европа

На 2.11.2023 година, на покана од генералниот секретар на Македонското библиско здружение – проф. д-р Ѓоко Ѓорѓевски, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан оствари средба со повеќе претставници на Библиските здруженија од: Велика Британија, Албанија, Бугарија, Хрватска, Унгарија, Молдавија, Србија, Словенија и Норвешка.

Средбата протече во пријатна атмосфера и на истата меѓусебно се разменија повеќе мненија, идеи и полезни предлози за успешна и делотворна работа на Библиските здруженија во иднина.

 

[foogallery id="9238"]

 

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com