img
Вести и настани

Средба во кабинетот на Архиепископот

Денес, на 19.03.2021 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, оствари средба со претседателот на Глобалниот совет за толеранција и мир, г. Ахмед Бин Мохамед Алџарван и со претставникот на Советот, проф. д-р Зоран Илиевски.
На средбата се отвори дискусија за повеќе актуелни случувања поврзани со толеранцијата и мирот на глобално ниво, а се посвети време и на сесветската пандемија со Ковид-19, како и на предзвициете кои произлегуваат од неа. Високиот гостин го запозна Неговото Блаженство со проектите и ангажманите на Советот, а од своја страна, пак, Архиепископот ја реафирмира подготвеноста на Македонската православна црква за понатамошна соработка во остварувањето на вредностите на толеранцијата и мирот.

 

 

МОЛИТВЕНИК

Средба во кабинетот на Архиепископот

Денес, на 19.03.2021 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, оствари средба со претседателот на Глобалниот совет за толеранција и мир, г. Ахмед Бин Мохамед Алџарван и со претставникот на Советот, проф. д-р Зоран Илиевски.
На средбата се отвори дискусија за повеќе актуелни случувања поврзани со толеранцијата и мирот на глобално ниво, а се посвети време и на сесветската пандемија со Ковид-19, како и на предзвициете кои произлегуваат од неа. Високиот гостин го запозна Неговото Блаженство со проектите и ангажманите на Советот, а од своја страна, пак, Архиепископот ја реафирмира подготвеноста на Македонската православна црква за понатамошна соработка во остварувањето на вредностите на толеранцијата и мирот.

 

 

Средба во кабинетот на Архиепископот

Денес, на 19.03.2021 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, оствари средба со претседателот на Глобалниот совет за толеранција и мир, г. Ахмед Бин Мохамед Алџарван и со претставникот на Советот, проф. д-р Зоран Илиевски.
На средбата се отвори дискусија за повеќе актуелни случувања поврзани со толеранцијата и мирот на глобално ниво, а се посвети време и на сесветската пандемија со Ковид-19, како и на предзвициете кои произлегуваат од неа. Високиот гостин го запозна Неговото Блаженство со проектите и ангажманите на Советот, а од своја страна, пак, Архиепископот ја реафирмира подготвеноста на Македонската православна црква за понатамошна соработка во остварувањето на вредностите на толеранцијата и мирот.

 

[foogallery id="2230"]

 

Средба во кабинетот на Архиепископот

Денес, на 19.03.2021 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, оствари средба со претседателот на Глобалниот совет за толеранција и мир, г. Ахмед Бин Мохамед Алџарван и со претставникот на Советот, проф. д-р Зоран Илиевски.
На средбата се отвори дискусија за повеќе актуелни случувања поврзани со толеранцијата и мирот на глобално ниво, а се посвети време и на сесветската пандемија со Ковид-19, како и на предзвициете кои произлегуваат од неа. Високиот гостин го запозна Неговото Блаженство со проектите и ангажманите на Советот, а од своја страна, пак, Архиепископот ја реафирмира подготвеноста на Македонската православна црква за понатамошна соработка во остварувањето на вредностите на толеранцијата и мирот.

 

[foogallery id="2230"]

 

Средба во кабинетот на Архиепископот

Денес, на 19.03.2021 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, оствари средба со претседателот на Глобалниот совет за толеранција и мир, г. Ахмед Бин Мохамед Алџарван и со претставникот на Советот, проф. д-р Зоран Илиевски.
На средбата се отвори дискусија за повеќе актуелни случувања поврзани со толеранцијата и мирот на глобално ниво, а се посвети време и на сесветската пандемија со Ковид-19, како и на предзвициете кои произлегуваат од неа. Високиот гостин го запозна Неговото Блаженство со проектите и ангажманите на Советот, а од своја страна, пак, Архиепископот ја реафирмира подготвеноста на Македонската православна црква за понатамошна соработка во остварувањето на вредностите на толеранцијата и мирот.

 

[foogallery id="2230"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com