img
Вести и настани

Средба на Архиепископот со Митрополитите г. Кирил и г. Дамаскин

На 8.4.2024 Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан оствари средба со Нивните Високопреосвештенства Митрополитот на Имврос и Тенедос г. Кирил од Вселенската Патријаршија и Митрополитот на Додимотихо, Ористијада и Суфли г. Дамаскин од Грчката Православна Црква. На средбата присуствуваше и Секретарот на САС на МПЦ-ОА Епископот Хераклејски г. Климент.

 

МОЛИТВЕНИК

Средба на Архиепископот со Митрополитите г. Кирил и г. Дамаскин

На 8.4.2024 Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан оствари средба со Нивните Високопреосвештенства Митрополитот на Имврос и Тенедос г. Кирил од Вселенската Патријаршија и Митрополитот на Додимотихо, Ористијада и Суфли г. Дамаскин од Грчката Православна Црква. На средбата присуствуваше и Секретарот на САС на МПЦ-ОА Епископот Хераклејски г. Климент.

 

Средба на Архиепископот со Митрополитите г. Кирил и г. Дамаскин

На 8.4.2024 Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан оствари средба со Нивните Високопреосвештенства Митрополитот на Имврос и Тенедос г. Кирил од Вселенската Патријаршија и Митрополитот на Додимотихо, Ористијада и Суфли г. Дамаскин од Грчката Православна Црква. На средбата присуствуваше и Секретарот на САС на МПЦ-ОА Епископот Хераклејски г. Климент.

 

[foogallery id="10427"]

Средба на Архиепископот со Митрополитите г. Кирил и г. Дамаскин

На 8.4.2024 Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан оствари средба со Нивните Високопреосвештенства Митрополитот на Имврос и Тенедос г. Кирил од Вселенската Патријаршија и Митрополитот на Додимотихо, Ористијада и Суфли г. Дамаскин од Грчката Православна Црква. На средбата присуствуваше и Секретарот на САС на МПЦ-ОА Епископот Хераклејски г. Климент.

 

[foogallery id="10427"]

Средба на Архиепископот со Митрополитите г. Кирил и г. Дамаскин

На 8.4.2024 Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан оствари средба со Нивните Високопреосвештенства Митрополитот на Имврос и Тенедос г. Кирил од Вселенската Патријаршија и Митрополитот на Додимотихо, Ористијада и Суфли г. Дамаскин од Грчката Православна Црква. На средбата присуствуваше и Секретарот на САС на МПЦ-ОА Епископот Хераклејски г. Климент.

 

[foogallery id="10427"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com