img
Вести и настани

Литургија во манастирот „Свети Наум Охридски“ во Радишани

На 3.7.2024 година, во денот кога Црквата го прославува  светиот отец наш Наум – Охридскиот Чудотворец и основоположник на словенското монаштво, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата Архијерејска Литургија во храмот посветен на свети Наум во скопската населба Радишани.
Многубројниот верен народ којшто го беше преполнил храмот се причести со светите Христови Тајни.
 
 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во манастирот „Свети Наум Охридски“ во Радишани

На 3.7.2024 година, во денот кога Црквата го прославува  светиот отец наш Наум – Охридскиот Чудотворец и основоположник на словенското монаштво, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата Архијерејска Литургија во храмот посветен на свети Наум во скопската населба Радишани.
Многубројниот верен народ којшто го беше преполнил храмот се причести со светите Христови Тајни.
 
 

Литургија во манастирот „Свети Наум Охридски“ во Радишани

На 3.7.2024 година, во денот кога Црквата го прославува  светиот отец наш Наум - Охридскиот Чудотворец и основоположник на словенското монаштво, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата Архијерејска Литургија во храмот посветен на свети Наум во скопската населба Радишани.
Многубројниот верен народ којшто го беше преполнил храмот се причести со светите Христови Тајни.
 
 

[foogallery id="11429"]

Литургија во манастирот „Свети Наум Охридски“ во Радишани

На 3.7.2024 година, во денот кога Црквата го прославува  светиот отец наш Наум - Охридскиот Чудотворец и основоположник на словенското монаштво, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата Архијерејска Литургија во храмот посветен на свети Наум во скопската населба Радишани.
Многубројниот верен народ којшто го беше преполнил храмот се причести со светите Христови Тајни.
 
 

[foogallery id="11429"]

Литургија во манастирот „Свети Наум Охридски“ во Радишани

На 3.7.2024 година, во денот кога Црквата го прославува  светиот отец наш Наум - Охридскиот Чудотворец и основоположник на словенското монаштво, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата Архијерејска Литургија во храмот посветен на свети Наум во скопската населба Радишани.
Многубројниот верен народ којшто го беше преполнил храмот се причести со светите Христови Тајни.
 
 

[foogallery id="11429"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com