img
Вести и настани

Литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 21.04.2020 година, Светол вторник, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан,
отслужи Златоустова литургија во манастирот „Свети великомаченик Георгиј Победоносец“ во Кривидол.

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 21.04.2020 година, Светол вторник, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан,
отслужи Златоустова литургија во манастирот „Свети великомаченик Георгиј Победоносец“ во Кривидол.

 

Литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 21.04.2020 година, Светол вторник, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан,
отслужи Златоустова литургија во манастирот „Свети великомаченик Георгиј Победоносец“ во Кривидол.

 

[foogallery id="819"]

Литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 21.04.2020 година, Светол вторник, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан,
отслужи Златоустова литургија во манастирот „Свети великомаченик Георгиј Победоносец“ во Кривидол.

 

[foogallery id="819"]

Литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 21.04.2020 година, Светол вторник, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан,
отслужи Златоустова литургија во манастирот „Свети великомаченик Георгиј Победоносец“ во Кривидол.

 

[foogallery id="819"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com