img
Вести и настани

Телеграма со сочувство

До
Светиот архијерејски синод на БПЦ
Софија

Живееме ли, умираме ли – Господови сме!

Ваши Високопреосвештенства,
Ваши Преосвештенства,

Со голема тага ја примивме веста за упокојувањето  во Господа на Неговата Светост, Патријархот Неофит.

Блаженоупокоениот Патријарх Неофит, имајќи ја грижата за Црквата, се покажа како добар пастир и неуморен духовник, кој целиот свој живот го посвети во служба на бугарскиот верен народ. Следствено, молејќи се, се надеваме блаженоупокоениот наш брат да најде дерзновение пред Бога, та непрестајно да се моли и застапува за благочестивиот народ во Бугарија, за надградба на Црквата и за зачувување на единството во Православието.

Од Наше, и од името на членовите на Светиот архијерејски синод, свештенството, монаштвото и верниот народ на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, изразуваме сочувство за загубата со упокојувањето на Првојерархот на сестринската Бугарска Православна Црква.

Се молиме Бог да го прости и неговата душа да ја насели меѓу праведниците!

АРХИЕПИСКОП
ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ
г. г. Стефан

МОЛИТВЕНИК

Телеграма со сочувство

До
Светиот архијерејски синод на БПЦ
Софија

Живееме ли, умираме ли – Господови сме!

Ваши Високопреосвештенства,
Ваши Преосвештенства,

Со голема тага ја примивме веста за упокојувањето  во Господа на Неговата Светост, Патријархот Неофит.

Блаженоупокоениот Патријарх Неофит, имајќи ја грижата за Црквата, се покажа како добар пастир и неуморен духовник, кој целиот свој живот го посвети во служба на бугарскиот верен народ. Следствено, молејќи се, се надеваме блаженоупокоениот наш брат да најде дерзновение пред Бога, та непрестајно да се моли и застапува за благочестивиот народ во Бугарија, за надградба на Црквата и за зачувување на единството во Православието.

Од Наше, и од името на членовите на Светиот архијерејски синод, свештенството, монаштвото и верниот народ на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, изразуваме сочувство за загубата со упокојувањето на Првојерархот на сестринската Бугарска Православна Црква.

Се молиме Бог да го прости и неговата душа да ја насели меѓу праведниците!

АРХИЕПИСКОП
ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ
г. г. Стефан

Телеграма со сочувство

До
Светиот архијерејски синод на БПЦ
Софија

Живееме ли, умираме ли – Господови сме!

Ваши Високопреосвештенства,
Ваши Преосвештенства,

Со голема тага ја примивме веста за упокојувањето  во Господа на Неговата Светост, Патријархот Неофит.

Блаженоупокоениот Патријарх Неофит, имајќи ја грижата за Црквата, се покажа како добар пастир и неуморен духовник, кој целиот свој живот го посвети во служба на бугарскиот верен народ. Следствено, молејќи се, се надеваме блаженоупокоениот наш брат да најде дерзновение пред Бога, та непрестајно да се моли и застапува за благочестивиот народ во Бугарија, за надградба на Црквата и за зачувување на единството во Православието.

Од Наше, и од името на членовите на Светиот архијерејски синод, свештенството, монаштвото и верниот народ на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, изразуваме сочувство за загубата со упокојувањето на Првојерархот на сестринската Бугарска Православна Црква.

Се молиме Бог да го прости и неговата душа да ја насели меѓу праведниците!

АРХИЕПИСКОП
ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ
г. г. Стефан

Телеграма со сочувство

До
Светиот архијерејски синод на БПЦ
Софија

Живееме ли, умираме ли – Господови сме!

Ваши Високопреосвештенства,
Ваши Преосвештенства,

Со голема тага ја примивме веста за упокојувањето  во Господа на Неговата Светост, Патријархот Неофит.

Блаженоупокоениот Патријарх Неофит, имајќи ја грижата за Црквата, се покажа како добар пастир и неуморен духовник, кој целиот свој живот го посвети во служба на бугарскиот верен народ. Следствено, молејќи се, се надеваме блаженоупокоениот наш брат да најде дерзновение пред Бога, та непрестајно да се моли и застапува за благочестивиот народ во Бугарија, за надградба на Црквата и за зачувување на единството во Православието.

Од Наше, и од името на членовите на Светиот архијерејски синод, свештенството, монаштвото и верниот народ на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, изразуваме сочувство за загубата со упокојувањето на Првојерархот на сестринската Бугарска Православна Црква.

Се молиме Бог да го прости и неговата душа да ја насели меѓу праведниците!

АРХИЕПИСКОП
ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ
г. г. Стефан

Телеграма со сочувство

До
Светиот архијерејски синод на БПЦ
Софија

Живееме ли, умираме ли – Господови сме!

Ваши Високопреосвештенства,
Ваши Преосвештенства,

Со голема тага ја примивме веста за упокојувањето  во Господа на Неговата Светост, Патријархот Неофит.

Блаженоупокоениот Патријарх Неофит, имајќи ја грижата за Црквата, се покажа како добар пастир и неуморен духовник, кој целиот свој живот го посвети во служба на бугарскиот верен народ. Следствено, молејќи се, се надеваме блаженоупокоениот наш брат да најде дерзновение пред Бога, та непрестајно да се моли и застапува за благочестивиот народ во Бугарија, за надградба на Црквата и за зачувување на единството во Православието.

Од Наше, и од името на членовите на Светиот архијерејски синод, свештенството, монаштвото и верниот народ на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, изразуваме сочувство за загубата со упокојувањето на Првојерархот на сестринската Бугарска Православна Црква.

Се молиме Бог да го прости и неговата душа да ја насели меѓу праведниците!

АРХИЕПИСКОП
ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ
г. г. Стефан

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com