img
Вести и настани

Телеграма со сочувство до Неговата Светост, Патријархот Московски и на цела Русија г. г. Кирил

До Неговата Светост
Патријарх Московски и на цела Русија
г. г. Кирил

Ваша Светост

Длабоко сме нажалени од веста за грозоморниот терористички напад во концертната сала „Крокус сити холл“ во близина на Москва каде животот го загубија многу невини луѓе помеѓу кои и деца.

Сострадувајќи со болката на семејствата на постраданите, од Свое, како и од името на клирот и на верниот народ на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, искажуваме најискрено сочувство, молејќи се за спасение на душите на починатите, а на повредените им посакуваме побрзо закрепнување.

Ваш во Христа брат и сомолитвеник,

 

АРХИЕПИСКОП
ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ
г. г. СТЕФАН

МОЛИТВЕНИК

Телеграма со сочувство до Неговата Светост, Патријархот Московски и на цела Русија г. г. Кирил

До Неговата Светост
Патријарх Московски и на цела Русија
г. г. Кирил

Ваша Светост

Длабоко сме нажалени од веста за грозоморниот терористички напад во концертната сала „Крокус сити холл“ во близина на Москва каде животот го загубија многу невини луѓе помеѓу кои и деца.

Сострадувајќи со болката на семејствата на постраданите, од Свое, како и од името на клирот и на верниот народ на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, искажуваме најискрено сочувство, молејќи се за спасение на душите на починатите, а на повредените им посакуваме побрзо закрепнување.

Ваш во Христа брат и сомолитвеник,

 

АРХИЕПИСКОП
ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ
г. г. СТЕФАН

Телеграма со сочувство до Неговата Светост, Патријархот Московски и на цела Русија г. г. Кирил

До Неговата Светост
Патријарх Московски и на цела Русија
г. г. КирилВаша Светост

Длабоко сме нажалени од веста за грозоморниот терористички напад во концертната сала „Крокус сити холл“ во близина на Москва каде животот го загубија многу невини луѓе помеѓу кои и деца.

Сострадувајќи со болката на семејствата на постраданите, од Свое, како и од името на клирот и на верниот народ на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, искажуваме најискрено сочувство, молејќи се за спасение на душите на починатите, а на повредените им посакуваме побрзо закрепнување.

Ваш во Христа брат и сомолитвеник,

 

АРХИЕПИСКОП
ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ
г. г. СТЕФАН

Телеграма со сочувство до Неговата Светост, Патријархот Московски и на цела Русија г. г. Кирил

До Неговата Светост
Патријарх Московски и на цела Русија
г. г. КирилВаша Светост

Длабоко сме нажалени од веста за грозоморниот терористички напад во концертната сала „Крокус сити холл“ во близина на Москва каде животот го загубија многу невини луѓе помеѓу кои и деца.

Сострадувајќи со болката на семејствата на постраданите, од Свое, како и од името на клирот и на верниот народ на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, искажуваме најискрено сочувство, молејќи се за спасение на душите на починатите, а на повредените им посакуваме побрзо закрепнување.

Ваш во Христа брат и сомолитвеник,

 

АРХИЕПИСКОП
ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ
г. г. СТЕФАН

Телеграма со сочувство до Неговата Светост, Патријархот Московски и на цела Русија г. г. Кирил

До Неговата Светост
Патријарх Московски и на цела Русија
г. г. КирилВаша Светост

Длабоко сме нажалени од веста за грозоморниот терористички напад во концертната сала „Крокус сити холл“ во близина на Москва каде животот го загубија многу невини луѓе помеѓу кои и деца.

Сострадувајќи со болката на семејствата на постраданите, од Свое, како и од името на клирот и на верниот народ на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, искажуваме најискрено сочувство, молејќи се за спасение на душите на починатите, а на повредените им посакуваме побрзо закрепнување.

Ваш во Христа брат и сомолитвеник,

 

АРХИЕПИСКОП
ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ
г. г. СТЕФАН

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com