img
Вести и настани

Литургија во манастирот
Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 20.03.2021 година, на Тодорова сабота, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во манастирот „Св. вмч. Георгиј Победоносец“ во Кривидол.
На Светата литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен богословот Теодор Колевски.

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во манастирот
Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 20.03.2021 година, на Тодорова сабота, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во манастирот „Св. вмч. Георгиј Победоносец“ во Кривидол.
На Светата литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен богословот Теодор Колевски.

 

Литургија во манастирот
Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 20.03.2021 година, на Тодорова сабота, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во манастирот „Св. вмч. Георгиј Победоносец“ во Кривидол.
На Светата литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен богословот Теодор Колевски.

 

[foogallery id="2236"]

Литургија во манастирот
Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 20.03.2021 година, на Тодорова сабота, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во манастирот „Св. вмч. Георгиј Победоносец“ во Кривидол.
На Светата литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен богословот Теодор Колевски.

 

[foogallery id="2236"]

Литургија во манастирот
Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 20.03.2021 година, на Тодорова сабота, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во манастирот „Св. вмч. Георгиј Победоносец“ во Кривидол.
На Светата литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен богословот Теодор Колевски.

 

[foogallery id="2236"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com