img
Вести и настани

Трет ден Велигден во храмот „Света Петка“ во Црниче

На 7.5.2024 година – третиот ден од Велигден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Света  Златоустова Литургија во храмот „Света Петка“ во Црниче.

 

МОЛИТВЕНИК

Трет ден Велигден во храмот „Света Петка“ во Црниче

На 7.5.2024 година – третиот ден од Велигден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Света  Златоустова Литургија во храмот „Света Петка“ во Црниче.

 

Трет ден Велигден во храмот „Света Петка“ во Црниче

На 7.5.2024 година - третиот ден од Велигден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Света  Златоустова Литургија во храмот „Света Петка“ во Црниче.

 

[foogallery id="10967"]

Трет ден Велигден во храмот „Света Петка“ во Црниче

На 7.5.2024 година - третиот ден од Велигден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Света  Златоустова Литургија во храмот „Света Петка“ во Црниче.

 

[foogallery id="10967"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com