img
Вести и настани

Утрена богослужба со статии на Оплакувањето Христово во Соборниот храм

На 30.04.2021 година, Неговото Блаженство, Архиепископoт Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Утрена богослужба за Велика Сабота со статиите на Оплакувањето Христово во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“.  При крајот на богослужбата беше извршена литија со Плаштаницата.

 

 

МОЛИТВЕНИК

Утрена богослужба со статии на Оплакувањето Христово во Соборниот храм

На 30.04.2021 година, Неговото Блаженство, Архиепископoт Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Утрена богослужба за Велика Сабота со статиите на Оплакувањето Христово во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“.  При крајот на богослужбата беше извршена литија со Плаштаницата.

 

 

Утрена богослужба со статии на Оплакувањето Христово во Соборниот храм

На 30.04.2021 година, Неговото Блаженство, Архиепископoт Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Утрена богослужба за Велика Сабота со статиите на Оплакувањето Христово во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“.  При крајот на богослужбата беше извршена литија со Плаштаницата.

[foogallery id="2450"]

 

 

Утрена богослужба со статии на Оплакувањето Христово во Соборниот храм

На 30.04.2021 година, Неговото Блаженство, Архиепископoт Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Утрена богослужба за Велика Сабота со статиите на Оплакувањето Христово во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“.  При крајот на богослужбата беше извршена литија со Плаштаницата.

[foogallery id="2450"]

 

 

Утрена богослужба со статии на Оплакувањето Христово во Соборниот храм

На 30.04.2021 година, Неговото Блаженство, Архиепископoт Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Утрена богослужба за Велика Сабота со статиите на Оплакувањето Христово во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“.  При крајот на богослужбата беше извршена литија со Плаштаницата.

[foogallery id="2450"]

 

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com