img
Вести и настани

Василиева литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 18.04.2020 година, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Вечерна богослужба и Василиева литургија во манастирот „Свети великомаченик Георгиј Победоносец“ во Кривидол.

МОЛИТВЕНИК

Василиева литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 18.04.2020 година, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Вечерна богослужба и Василиева литургија во манастирот „Свети великомаченик Георгиј Победоносец“ во Кривидол.

Василиева литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 18.04.2020 година, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Вечерна богослужба и Василиева литургија во манастирот „Свети великомаченик Георгиј Победоносец“ во Кривидол.

[foogallery id="698"]

Василиева литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 18.04.2020 година, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Вечерна богослужба и Василиева литургија во манастирот „Свети великомаченик Георгиј Победоносец“ во Кривидол.

[foogallery id="698"]

Василиева литургија во манастирот Св. вмч. Георгиј Победоносец

На 18.04.2020 година, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи Вечерна богослужба и Василиева литургија во манастирот „Свети великомаченик Георгиј Победоносец“ во Кривидол.

[foogallery id="698"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com