img
Вести и настани

Литургија за празникот Воведение на Пресвета Богородица – Пречиста

На 4.12.2023 година, на празникот Воведение на Пресвета Богородица – Пречиста, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

МОЛИТВЕНИК

Литургија за празникот Воведение на Пресвета Богородица – Пречиста

На 4.12.2023 година, на празникот Воведение на Пресвета Богородица – Пречиста, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

Литургија за празникот Воведение на Пресвета Богородица - Пречиста

На 4.12.2023 година, на празникот Воведение на Пресвета Богородица - Пречиста, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

[foogallery id="9456"]

Литургија за празникот Воведение на Пресвета Богородица - Пречиста

На 4.12.2023 година, на празникот Воведение на Пресвета Богородица - Пречиста, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

[foogallery id="9456"]

Литургија за празникот Воведение на Пресвета Богородица - Пречиста

На 4.12.2023 година, на празникот Воведение на Пресвета Богородица - Пречиста, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Божествена Литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

[foogallery id="9456"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com