img
Вести и настани

Литургиска прослава на Спасовден во с. Раштак

На 13.6.2024 година, на денот кога Црквата го прославува Вознесението Христово, спасоносен настан што се случил 40 дена по Воскресението, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Архијерејска Литургија во храмот „Вознесение Христово“ во с. Раштак. 

 

МОЛИТВЕНИК

Литургиска прослава на Спасовден во с. Раштак

На 13.6.2024 година, на денот кога Црквата го прославува Вознесението Христово, спасоносен настан што се случил 40 дена по Воскресението, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Архијерејска Литургија во храмот „Вознесение Христово“ во с. Раштак. 

 

Литургиска прослава на Спасовден во с. Раштак

На 13.6.2024 година, на денот кога Црквата го прославува Вознесението Христово, спасоносен настан што се случил 40 дена по Воскресението, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Архијерејска Литургија во храмот „Вознесение Христово“ во с. Раштак. 

 

[foogallery id="11301"]

Литургиска прослава на Спасовден во с. Раштак

На 13.6.2024 година, на денот кога Црквата го прославува Вознесението Христово, спасоносен настан што се случил 40 дена по Воскресението, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Архијерејска Литургија во храмот „Вознесение Христово“ во с. Раштак. 

 

[foogallery id="11301"]

Литургиска прослава на Спасовден во с. Раштак

На 13.6.2024 година, на денот кога Црквата го прославува Вознесението Христово, спасоносен настан што се случил 40 дена по Воскресението, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата Архијерејска Литургија во храмот „Вознесение Христово“ во с. Раштак. 

 

[foogallery id="11301"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com