img
Вести и настани

Втор ден Велигден во храмот Рождество на Пресвета Богородица во Скопје

На 03.05.2021 година – вториот ден од Велигден, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

 

 

МОЛИТВЕНИК

Втор ден Велигден во храмот Рождество на Пресвета Богородица во Скопје

На 03.05.2021 година – вториот ден од Велигден, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

 

 

Втор ден Велигден во храмот Рождество на Пресвета Богородица во Скопје

На 03.05.2021 година - вториот ден од Велигден, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

[foogallery id="2532"]

 

 

Втор ден Велигден во храмот Рождество на Пресвета Богородица во Скопје

На 03.05.2021 година - вториот ден од Велигден, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

[foogallery id="2532"]

 

 

Втор ден Велигден во храмот Рождество на Пресвета Богородица во Скопје

На 03.05.2021 година - вториот ден од Велигден, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

[foogallery id="2532"]

 

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com