img
Вести и настани

Втор ден Велигден во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје

На 6.5.2024 година – вториот ден од Велигден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше на Светата  Златоустова Литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

МОЛИТВЕНИК

Втор ден Велигден во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје

На 6.5.2024 година – вториот ден од Велигден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше на Светата  Златоустова Литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

Втор ден Велигден во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје

На 6.5.2024 година - вториот ден од Велигден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше на Светата  Златоустова Литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

[foogallery id="10931"]

Втор ден Велигден во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје

На 6.5.2024 година - вториот ден од Велигден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше на Светата  Златоустова Литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

[foogallery id="10931"]

Втор ден Велигден во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје

На 6.5.2024 година - вториот ден од Велигден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше на Светата  Златоустова Литургија во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.

 

[foogallery id="10931"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com