img
Вести и настани
Во моментов листата е празна.МОЛИТВЕНИК

Во моментов листата е празна.

Средба на Архиепископот со Епископот г. Јов од Руската Задгранична Црква

На 26.10.2023 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан го прими Неговото Преосвештенство Епископот Штудгартски г. Јов, од Руската Задгранична Црква, викар на Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Берлински г. Марк. На средбата, Епископот Јов беше придружуван од парохјани на РЗЦ со коишто деновиве се на поклоничко патување во Македонија. 

[foogallery id="9113"]

 

Средба на Архиепископот со Епископот г. Јов од Руската Задгранична Црква

На 26.10.2023 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан го прими Неговото Преосвештенство Епископот Штудгартски г. Јов, од Руската Задгранична Црква, викар на Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Берлински г. Марк. На средбата, Епископот Јов беше придружуван од парохјани на РЗЦ со коишто деновиве се на поклоничко патување во Македонија. 

[foogallery id="9113"]

 

Средба на Архиепископот со Епископот г. Јов од Руската Задгранична Црква

На 26.10.2023 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан го прими Неговото Преосвештенство Епископот Штудгартски г. Јов, од Руската Задгранична Црква, викар на Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Берлински г. Марк. На средбата, Епископот Јов беше придружуван од парохјани на РЗЦ со коишто деновиве се на поклоничко патување во Македонија. 

[foogallery id="9113"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com