img
Вести и настани

Литургија во Соборниот храм

На 07.06.2020 година, на празникот Слегување на Светиот Дух  врз апостолите, Педесетница, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. По светата литургија беше отслужена вечерна со коленоприклонувачки молитви.

 

 

МОЛИТВЕНИК

Литургија во Соборниот храм

На 07.06.2020 година, на празникот Слегување на Светиот Дух  врз апостолите, Педесетница, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. По светата литургија беше отслужена вечерна со коленоприклонувачки молитви.

 

 

Литургија во Соборниот храм

На 07.06.2020 година, на празникот Слегување на Светиот Дух  врз апостолите, Педесетница, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. По светата литургија беше отслужена вечерна со коленоприклонувачки молитви.

 

 

[foogallery id="1062"]

Литургија во Соборниот храм

На 07.06.2020 година, на празникот Слегување на Светиот Дух  врз апостолите, Педесетница, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. По светата литургија беше отслужена вечерна со коленоприклонувачки молитви.

 

 

[foogallery id="1062"]

Литургија во Соборниот храм

На 07.06.2020 година, на празникот Слегување на Светиот Дух  врз апостолите, Педесетница, Неговото блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, отслужи  Златоустова литургија во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. По светата литургија беше отслужена вечерна со коленоприклонувачки молитви.

 

 

[foogallery id="1062"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com