img
Вести и настани

Матурираше 56-тата генерација матуранти при МПБ „Св. Климент Охридски“ – Скопје

Денес, на 11.6.2024 година, беа доделени дипломите на 56-тата генерација богослови при Македонската православна богословија „Свети Климент Охридски“ – с. Драчево, Скопје.

На свечениот чин, којшто се одржа во просториите на Богословијата, беа присутни: Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан; ректорот на Богословијата – Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Повардарски г. Агатангел, како и Митрополитите: Брегалнички – г. Иларион и Тетовско-гостиварски – г. Јосиф, којшто, воедно, беше и пратеник од Синодот на МПЦ – ОА на овогодишните матурски испити.

На доделувањето на дипломите присуствуваа и професори од истоимениот Богословски факултет, севкупниот наставнички колегиум на Богословијата, како и свештеници и монаси – поранешни ученици и почитувачи на просветната дејност на овој духовен расадник.

 

МОЛИТВЕНИК

Матурираше 56-тата генерација матуранти при МПБ „Св. Климент Охридски“ – Скопје

Денес, на 11.6.2024 година, беа доделени дипломите на 56-тата генерација богослови при Македонската православна богословија „Свети Климент Охридски“ – с. Драчево, Скопје.

На свечениот чин, којшто се одржа во просториите на Богословијата, беа присутни: Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан; ректорот на Богословијата – Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Повардарски г. Агатангел, како и Митрополитите: Брегалнички – г. Иларион и Тетовско-гостиварски – г. Јосиф, којшто, воедно, беше и пратеник од Синодот на МПЦ – ОА на овогодишните матурски испити.

На доделувањето на дипломите присуствуваа и професори од истоимениот Богословски факултет, севкупниот наставнички колегиум на Богословијата, како и свештеници и монаси – поранешни ученици и почитувачи на просветната дејност на овој духовен расадник.

 

Матурираше 56-тата генерација матуранти при МПБ „Св. Климент Охридски“ - Скопје

Денес, на 11.6.2024 година, беа доделени дипломите на 56-тата генерација богослови при Македонската православна богословија „Свети Климент Охридски“ – с. Драчево, Скопје.

На свечениот чин, којшто се одржа во просториите на Богословијата, беа присутни: Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан; ректорот на Богословијата – Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Повардарски г. Агатангел, како и Митрополитите: Брегалнички – г. Иларион и Тетовско-гостиварски – г. Јосиф, којшто, воедно, беше и пратеник од Синодот на МПЦ – ОА на овогодишните матурски испити.

На доделувањето на дипломите присуствуваа и професори од истоимениот Богословски факултет, севкупниот наставнички колегиум на Богословијата, како и свештеници и монаси – поранешни ученици и почитувачи на просветната дејност на овој духовен расадник.

[foogallery id="11286"]

 

Матурираше 56-тата генерација матуранти при МПБ „Св. Климент Охридски“ - Скопје

Денес, на 11.6.2024 година, беа доделени дипломите на 56-тата генерација богослови при Македонската православна богословија „Свети Климент Охридски“ – с. Драчево, Скопје.

На свечениот чин, којшто се одржа во просториите на Богословијата, беа присутни: Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан; ректорот на Богословијата – Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Повардарски г. Агатангел, како и Митрополитите: Брегалнички – г. Иларион и Тетовско-гостиварски – г. Јосиф, којшто, воедно, беше и пратеник од Синодот на МПЦ – ОА на овогодишните матурски испити.

На доделувањето на дипломите присуствуваа и професори од истоимениот Богословски факултет, севкупниот наставнички колегиум на Богословијата, како и свештеници и монаси – поранешни ученици и почитувачи на просветната дејност на овој духовен расадник.

[foogallery id="11286"]

 

Матурираше 56-тата генерација матуранти при МПБ „Св. Климент Охридски“ - Скопје

Денес, на 11.6.2024 година, беа доделени дипломите на 56-тата генерација богослови при Македонската православна богословија „Свети Климент Охридски“ – с. Драчево, Скопје.

На свечениот чин, којшто се одржа во просториите на Богословијата, беа присутни: Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан; ректорот на Богословијата – Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Повардарски г. Агатангел, како и Митрополитите: Брегалнички – г. Иларион и Тетовско-гостиварски – г. Јосиф, којшто, воедно, беше и пратеник од Синодот на МПЦ – ОА на овогодишните матурски испити.

На доделувањето на дипломите присуствуваа и професори од истоимениот Богословски факултет, севкупниот наставнички колегиум на Богословијата, како и свештеници и монаси – поранешни ученици и почитувачи на просветната дејност на овој духовен расадник.

[foogallery id="11286"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com