img
Вести и настани

Освет на темели за храмот „Св. пророк Илија“ во Мирковци

На 14.11.2023 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, ги освети темелите за возoбновување на стариот манастирски храм посветен на св. пророк Илија во Мирковци.

МОЛИТВЕНИК

Освет на темели за храмот „Св. пророк Илија“ во Мирковци

На 14.11.2023 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, ги освети темелите за возoбновување на стариот манастирски храм посветен на св. пророк Илија во Мирковци.

Освет на темели за храмот „Св. пророк Илија“ во Мирковци

На 14.11.2023 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, ги освети темелите за возoбновување на стариот манастирски храм посветен на св. пророк Илија во Мирковци.

[foogallery id="9380"]

Освет на темели за храмот „Св. пророк Илија“ во Мирковци

На 14.11.2023 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, ги освети темелите за возoбновување на стариот манастирски храм посветен на св. пророк Илија во Мирковци.

[foogallery id="9380"]

Освет на темели за храмот „Св. пророк Илија“ во Мирковци

На 14.11.2023 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, ги освети темелите за возoбновување на стариот манастирски храм посветен на св. пророк Илија во Мирковци.

[foogallery id="9380"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com