img
Вести и настани

Литургиска прослава на Сретение Господово
во Успенскиот манастир – Матка

На 15.2.2024 година, во денот посветен на Сретението Господово, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата  Златоустова Литургија во манастирот „Успение на Пресвета Богородица“ – Матка.

 

МОЛИТВЕНИК

Литургиска прослава на Сретение Господово
во Успенскиот манастир – Матка

На 15.2.2024 година, во денот посветен на Сретението Господово, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата  Златоустова Литургија во манастирот „Успение на Пресвета Богородица“ – Матка.

 

Литургиска прослава на Сретение Господово
во Успенскиот манастир - Матка

На 15.2.2024 година, во денот посветен на Сретението Господово, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата  Златоустова Литургија во манастирот „Успение на Пресвета Богородица“ – Матка.

 

[foogallery id="10083"]

Литургиска прослава на Сретение Господово
во Успенскиот манастир - Матка

На 15.2.2024 година, во денот посветен на Сретението Господово, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата  Златоустова Литургија во манастирот „Успение на Пресвета Богородица“ – Матка.

 

[foogallery id="10083"]

Литургиска прослава на Сретение Господово
во Успенскиот манастир - Матка

На 15.2.2024 година, во денот посветен на Сретението Господово, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, богослужеше и проповедаше на Светата  Златоустова Литургија во манастирот „Успение на Пресвета Богородица“ – Матка.

 

[foogallery id="10083"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com