img
Вести и настани

Од православниот календар

понеделник, 05. декември 2022

Од Прологот Евангелие и Апостол за денот Мисли за секој ден од годината

Ѓурѓовден во храмот „Св. вмч. Георгиј“ во Чаир

На 6.5.2022 година, ден кога Црквата гo прославува светиот вмч. Георгиј Победоносец – Ѓурѓовден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот „Св. вмч. Георгиј“ во Чаир.
На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Аљоша Куруноски.

 

МОЛИТВЕНИК

Ѓурѓовден во храмот „Св. вмч. Георгиј“ во Чаир

На 6.5.2022 година, ден кога Црквата гo прославува светиот вмч. Георгиј Победоносец – Ѓурѓовден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот „Св. вмч. Георгиј“ во Чаир.
На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Аљоша Куруноски.

 

Ѓурѓовден во храмот „Св. вмч. Георгиј“ во Чаир

На 6.5.2022 година, ден кога Црквата гo прославува светиот вмч. Георгиј Победоносец - Ѓурѓовден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот „Св. вмч. Георгиј“ во Чаир.
На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Аљоша Куруноски.


[foogallery id="4485"]

 

Ѓурѓовден во храмот „Св. вмч. Георгиј“ во Чаир

На 6.5.2022 година, ден кога Црквата гo прославува светиот вмч. Георгиј Победоносец - Ѓурѓовден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот „Св. вмч. Георгиј“ во Чаир.
На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Аљоша Куруноски.


[foogallery id="4485"]

 

Ѓурѓовден во храмот „Св. вмч. Георгиј“ во Чаир

На 6.5.2022 година, ден кога Црквата гo прославува светиот вмч. Георгиј Победоносец - Ѓурѓовден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот „Св. вмч. Георгиј“ во Чаир.
На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Аљоша Куруноски.


[foogallery id="4485"]

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com