img
Вести и настани

Од православниот календар

понеделник, 18. октомври 2021

Од Прологот Евангелие и Апостол за денот Мисли за секој ден од годината

Започна меѓународниот саем на книгата

Од денес, 8.9.2021 до 14.9.2021 година, пред спортскиот центар „Борис Трајковски“ во Скопје, се одржува Меѓународниот саем на книгата. На него традиционално, веќе едно десетлетие, учествува Македонската Православна Црква. Годинава на нашиот штанд своите издавачки дејности ќе ги претстават: Скопската, Дебарско-кичевската, Преспанско-пелагониската, Повардарската, Брегалничката и Кумановско-осоговската епархија. Ги повикуваме сите љубители на книгата да го посетат нашиот штанд и да се запознаат со околу 200 наслови од писменото сокровиште на Православието.

 Напоменуваме дека Саемот се одржува во согласност со пропишаните мерки за спречување на ширењето на коронавирусот, што значи дека влезот е дозволен само за оние љубители на словото кои имаат сертификат за примена вакцина или сведоштво за прележан ковид-19 во последните 45 дена.

 

Работното време на саемот е: 

8.9.2021- 11.9.2021 – 10:00 – 21:00 часот

12.9.2021- 13.9.2021 – 10:00 – 20:00 часот

14.9.2021 – 10:00 – 17:00 часот

 

 

МОЛИТВЕНИК

Започна меѓународниот саем на книгата

Од денес, 8.9.2021 до 14.9.2021 година, пред спортскиот центар „Борис Трајковски“ во Скопје, се одржува Меѓународниот саем на книгата. На него традиционално, веќе едно десетлетие, учествува Македонската Православна Црква. Годинава на нашиот штанд своите издавачки дејности ќе ги претстават: Скопската, Дебарско-кичевската, Преспанско-пелагониската, Повардарската, Брегалничката и Кумановско-осоговската епархија. Ги повикуваме сите љубители на книгата да го посетат нашиот штанд и да се запознаат со околу 200 наслови од писменото сокровиште на Православието.

 Напоменуваме дека Саемот се одржува во согласност со пропишаните мерки за спречување на ширењето на коронавирусот, што значи дека влезот е дозволен само за оние љубители на словото кои имаат сертификат за примена вакцина или сведоштво за прележан ковид-19 во последните 45 дена.

 

Работното време на саемот е: 

8.9.2021- 11.9.2021 – 10:00 – 21:00 часот

12.9.2021- 13.9.2021 – 10:00 – 20:00 часот

14.9.2021 – 10:00 – 17:00 часот

 

 

Започна меѓународниот саем на книгата

Од денес, 8.9.2021 до 14.9.2021 година, пред спортскиот центар „Борис Трајковски“ во Скопје, се одржува Меѓународниот саем на книгата. На него традиционално, веќе едно десетлетие, учествува Македонската Православна Црква. Годинава на нашиот штанд своите издавачки дејности ќе ги претстават: Скопската, Дебарско-кичевската, Преспанско-пелагониската, Повардарската, Брегалничката и Кумановско-осоговската епархија. Ги повикуваме сите љубители на книгата да го посетат нашиот штанд и да се запознаат со околу 200 наслови од писменото сокровиште на Православието.

 Напоменуваме дека Саемот се одржува во согласност со пропишаните мерки за спречување на ширењето на коронавирусот, што значи дека влезот е дозволен само за оние љубители на словото кои имаат сертификат за примена вакцина или сведоштво за прележан ковид-19 во последните 45 дена.

 

Работното време на саемот е: 

8.9.2021- 11.9.2021 - 10:00 - 21:00 часот

12.9.2021- 13.9.2021 - 10:00 - 20:00 часот

14.9.2021 - 10:00 - 17:00 часот

[foogallery id="2925"]

 

 

Започна меѓународниот саем на книгата

Од денес, 8.9.2021 до 14.9.2021 година, пред спортскиот центар „Борис Трајковски“ во Скопје, се одржува Меѓународниот саем на книгата. На него традиционално, веќе едно десетлетие, учествува Македонската Православна Црква. Годинава на нашиот штанд своите издавачки дејности ќе ги претстават: Скопската, Дебарско-кичевската, Преспанско-пелагониската, Повардарската, Брегалничката и Кумановско-осоговската епархија. Ги повикуваме сите љубители на книгата да го посетат нашиот штанд и да се запознаат со околу 200 наслови од писменото сокровиште на Православието.

 Напоменуваме дека Саемот се одржува во согласност со пропишаните мерки за спречување на ширењето на коронавирусот, што значи дека влезот е дозволен само за оние љубители на словото кои имаат сертификат за примена вакцина или сведоштво за прележан ковид-19 во последните 45 дена.

 

Работното време на саемот е: 

8.9.2021- 11.9.2021 - 10:00 - 21:00 часот

12.9.2021- 13.9.2021 - 10:00 - 20:00 часот

14.9.2021 - 10:00 - 17:00 часот

[foogallery id="2925"]

 

 

Започна меѓународниот саем на книгата

Од денес, 8.9.2021 до 14.9.2021 година, пред спортскиот центар „Борис Трајковски“ во Скопје, се одржува Меѓународниот саем на книгата. На него традиционално, веќе едно десетлетие, учествува Македонската Православна Црква. Годинава на нашиот штанд своите издавачки дејности ќе ги претстават: Скопската, Дебарско-кичевската, Преспанско-пелагониската, Повардарската, Брегалничката и Кумановско-осоговската епархија. Ги повикуваме сите љубители на книгата да го посетат нашиот штанд и да се запознаат со околу 200 наслови од писменото сокровиште на Православието.

 Напоменуваме дека Саемот се одржува во согласност со пропишаните мерки за спречување на ширењето на коронавирусот, што значи дека влезот е дозволен само за оние љубители на словото кои имаат сертификат за примена вакцина или сведоштво за прележан ковид-19 во последните 45 дена.

 

Работното време на саемот е: 

8.9.2021- 11.9.2021 - 10:00 - 21:00 часот

12.9.2021- 13.9.2021 - 10:00 - 20:00 часот

14.9.2021 - 10:00 - 17:00 часот

[foogallery id="2925"]

 

 

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com