img
Вести и настани

МОЛИТВЕНИК

Во моментов листата е празна.

Четириесетдневен молитвен помен
за проф. Петко Златески

На 21. 06. 2020 година Неговото блаженство, Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан, чинонаачалствуваше на божествена литургија во соборната црква, посветена на свети Климент Охридски, во Скопје. По Литургијата, Архиепископот  отслужи Панихида во молитвен помен на професор Петко Златески, долгогодишен професор на  Богословскиот факултет „Свети Климент Охридски“ во Скопје и генерален секретар на Библиското здружение на Република Македонија. На молитвеното застапништво за блаженоупокоениот професор Златески присуствува и Митрополитот Кумановско-осоговски д-р Јосиф Пејовски и деканот на Богословскиот факултет д-р Ѓоко Ѓорѓевски. 

[foogallery id="1115"]

Четириесетдневен молитвен помен
за проф. Петко Златески

На 21. 06. 2020 година Неговото блаженство, Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан, чинонаачалствуваше на божествена литургија во соборната црква, посветена на свети Климент Охридски, во Скопје. По Литургијата, Архиепископот  отслужи Панихида во молитвен помен на професор Петко Златески, долгогодишен професор на  Богословскиот факултет „Свети Климент Охридски“ во Скопје и генерален секретар на Библиското здружение на Република Македонија. На молитвеното застапништво за блаженоупокоениот професор Златески присуствува и Митрополитот Кумановско-осоговски д-р Јосиф Пејовски и деканот на Богословскиот факултет д-р Ѓоко Ѓорѓевски. 

[foogallery id="1115"]

Четириесетдневен молитвен помен
за проф. Петко Златески

На 21. 06. 2020 година Неговото блаженство, Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан, чинонаачалствуваше на божествена литургија во соборната црква, посветена на свети Климент Охридски, во Скопје. По Литургијата, Архиепископот  отслужи Панихида во молитвен помен на професор Петко Златески, долгогодишен професор на  Богословскиот факултет „Свети Климент Охридски“ во Скопје и генерален секретар на Библиското здружение на Република Македонија. На молитвеното застапништво за блаженоупокоениот професор Златески присуствува и Митрополитот Кумановско-осоговски д-р Јосиф Пејовски и деканот на Богословскиот факултет д-р Ѓоко Ѓорѓевски. 

[foogallery id="1115"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com