img
Вести и настани

МОЛИТВЕНИК

Во моментов листата е празна.

Средба на Архиепископот
со претставници на СЗО

На  24. 06. 2020 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, оствари работна средба со д-р Фабио Скано, висок претставник на Светска здравствена организација од Регионалната канцеларија на СЗО за Европа и претседателката на Канцеларијата на Светската здравствена организација (СЗО) во Скопје, д-р Жихан Тавила.
На средбата учествува и Епископот Хераклејски, г. Климент, како и деканот на Православниот богословски факултет „Свети Клиемент Охридски“, проф. др Ѓоко Ѓорѓевски. 

[foogallery id="1130"]

Средба на Архиепископот
со претставници на СЗО

На  24. 06. 2020 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, оствари работна средба со д-р Фабио Скано, висок претставник на Светска здравствена организација од Регионалната канцеларија на СЗО за Европа и претседателката на Канцеларијата на Светската здравствена организација (СЗО) во Скопје, д-р Жихан Тавила.
На средбата учествува и Епископот Хераклејски, г. Климент, како и деканот на Православниот богословски факултет „Свети Клиемент Охридски“, проф. др Ѓоко Ѓорѓевски. 

[foogallery id="1130"]

Средба на Архиепископот
со претставници на СЗО

На  24. 06. 2020 година, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, оствари работна средба со д-р Фабио Скано, висок претставник на Светска здравствена организација од Регионалната канцеларија на СЗО за Европа и претседателката на Канцеларијата на Светската здравствена организација (СЗО) во Скопје, д-р Жихан Тавила.
На средбата учествува и Епископот Хераклејски, г. Климент, како и деканот на Православниот богословски факултет „Свети Клиемент Охридски“, проф. др Ѓоко Ѓорѓевски. 

[foogallery id="1130"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com