img
Вести и настани

Од православниот календар

понеделник, 05. декември 2022

Од Прологот Евангелие и Апостол за денот Мисли за секој ден од годината

Иванден во храмот „Рождество на свети Јован Крстител“ во Бутел

На 7.7.2022 година, ден кога Црквата гo прославува Рождеството на чесниот славен Пророк, Претеча и Крстител Господов Јован (Иванден), Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот посветен на рождството на св. Јован Крстител во Бутел.
На Литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен чтецот Стефан Гоговски, асистент на Православниот богословски факултет „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

МОЛИТВЕНИК

Иванден во храмот „Рождество на свети Јован Крстител“ во Бутел

На 7.7.2022 година, ден кога Црквата гo прославува Рождеството на чесниот славен Пророк, Претеча и Крстител Господов Јован (Иванден), Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот посветен на рождството на св. Јован Крстител во Бутел.
На Литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен чтецот Стефан Гоговски, асистент на Православниот богословски факултет „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

Иванден во храмот „Рождество на свети Јован Крстител“ во Бутел

На 7.7.2022 година, ден кога Црквата гo прославува Рождеството на чесниот славен Пророк, Претеча и Крстител Господов Јован (Иванден), Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот посветен на рождството на св. Јован Крстител во Бутел.
На Литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен чтецот Стефан Гоговски, асистент на Православниот богословски факултет „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

[foogallery id="4779"]

Иванден во храмот „Рождество на свети Јован Крстител“ во Бутел

На 7.7.2022 година, ден кога Црквата гo прославува Рождеството на чесниот славен Пророк, Претеча и Крстител Господов Јован (Иванден), Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот посветен на рождството на св. Јован Крстител во Бутел.
На Литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен чтецот Стефан Гоговски, асистент на Православниот богословски факултет „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

[foogallery id="4779"]

Иванден во храмот „Рождество на свети Јован Крстител“ во Бутел

На 7.7.2022 година, ден кога Црквата гo прославува Рождеството на чесниот славен Пророк, Претеча и Крстител Господов Јован (Иванден), Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот посветен на рождството на св. Јован Крстител во Бутел.
На Литургијата во ѓаконски чин беше ракоположен чтецот Стефан Гоговски, асистент на Православниот богословски факултет „Свети Климент Охридски“ во Скопје.

[foogallery id="4779"]

КОНТАКТМАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -
ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

Бул. Партизански одреди бр.12, 1000 Скопје

Централа:
+389 3 230 697

Кабинет на Архиепископот:
+389 3 136 631

Секретар на Скопска епархија:
+389 3 230 780

Издаваштво на Скопска епархија:
+389 3 118 396

Електронска пошта:
skopskaeparhija@gmail.com